• sri. nov 25th, 2020

Romana Jerković u EU parlament, Mirela Ahmetović u Sabor

ByWorld Inat

jan 31, 2020

SDP-ovoj Romani Jerković, liječnici iz Rijeke, danas je bio zadnji radni dan: saborske klupe zamijenit će onima u Bruxellesu. Ona je na euroizborima izabrana kao zadnja, dvanaesta zastupnica koja je morala čekati da Britanci napuste Europsku uniju, donosi Jutarnji list.

Umjesto nje na Markov trg, kako neslužbeno saznajemo, stiže tridesetdevetogodišnja Mirela Ahmetović, načelnica Omišlja na Krku, široj javnosti poznata kao žestoka kritičarka Vladinog projekta izgradnje plutajućeg LNG terminala i donošenja lex LNG koja je na Krku organizirala pravi pokret otpora.

HDZ-ovcima sigurno neće biti lako s novim SDP-ovim pojačanjem – ta ekonomistica po zanimanju velik je trud uložila u LNG antikampanju i tumačenja zašto smatra da je projekt štetan ne samo za otočane nego za cijelu državu.

A ministra energetike Tomislava Ćorića optužila je da ju je najprije “molio da stiša ton i ublaži kritiku, a drugi put, u studenom 2017. na sastanku u Zagrebu doslovno mi je ponudio – mito – jer je općini Omišalj ponudio projekte Hrvatskih voda i HEP-a.”

Izvor: www.rijekadanas.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *