• pon. nov 30th, 2020

U 2019. GODINI U ROVINJU OTKRIVENO 88 ILEGALNIH KAMPISTA Prenc: Hvala građanima na pomoći

ByWorld Inat

feb 4, 2020

Istra iz sezone u sezonu sama diže ljestvicu kvalitete turizma no, dok se s jedne strane pokušava uspostaviti elitni turizam, s druge strane komunalni redari svakodnevno se suočavaju sa problemima i scenama u kojima sudjeluju upravo gosti.

Jedan takav, je i problem ilegalnih kampiranja od sjevera do juga Istre s kojim ti isti gosti pokušavaju ušparati ‘koji euro’.

Komunalni redari za vrijeme turističke sezone često se susreću upravo sa njima i to svakog puta uz zanimljiva opravdanja zbog čega su eto baš tamo parkirali svoj kamper, stavili stol i stolice, postavili sušilicu za veš i tome slično.

Pitanje je da li bi im to palo na pamet kod njih doma, sumnjamo.

Kako doznajemo od voditelja Odsjeka za komunalno i prometno redarstvo grada Rovinja Elvisa Prenca, u 2019. godini rovinjski komunalni redari sankcionirali su ukupno 88 ilegalnih kampista što je nešto više u odnosu na 2018. godinu kada je sankcionirano njih 72.

Kada je riječ o području grada Rovinja, Prenc je istaknuo kako je jedan od većih problema upravo širina područja nadzora. ”Činjenica je da smo redovitim kontrolama smanjili broj ilegalnih kampista ali isto tako valja istaknuti činjenicu da se teritorij grada proteže od Bala, odnosno kampa San Polo pa sve do kampa Valalta u Rovinju. Upravo zbog te činjenice i ovim se putem zahvaljujem svim građankama i građanima Rovinja na pomoći koju nam pružaju kada nam prijavljuju lokalciju ilegalnih kampista što nam znatno olakšava i ubrzava proces rada komunalnog redarstva.”

Kada je riječ o bespravnom kampiranju, Prenc se prisjetio i velikog prošlogodišnjeg otkrića, gdje su, zajedno sa Državnim inspektoratom, otkrili ilegalni kamp na području Rovinja, a o čemu je IstraIN prvi pisao.

”Još jednom se zahvaljujem kolegama iz Državnog inspektorata i djelatnicima PP Rovinj, sa kojima smo proveli veliku kordiniranu akciju u kojoj je, na području naselja Polari u Rovinju, otkriven ilegalni kamp u kojem se nalazilo oko 30-ak gostiju iz cijele Europe. Ilegalna radnja pružena je na gradskom zemljištu te je isti zapečačen, gosti su smješteni u legalne kampove te je nakon toga kamp uklonjen.” rekao je Voditelj Odsjeka za komunalno i prometno redarstvo Elvis Prenc.

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *