• pet. dec 4th, 2020

PRISTIGLO PET PONUDA ZA IZGRADNJU BAZENA U ROVINJU Paliaga: Glavni trg trebao bi biti gotov najkasnije unutar tri godine

ByWorld Inat

feb 5, 2020

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga gostovao je danas u emisiji Bez cenzure na Rovinj FM-u, gdje se između ostalog osvrnuo na infrastrukturne projekte i investicije na području grada Rovinja.

Prisjetio se tako Paliaga svoje predizborne kampanje gdje je, u svom programu, imao četiri točke koje je već nakon dvije godine ostvario odnosno pokrenuo: kanalizacijska mreža, Sjeverna luka, bazen i proširenje vrtića u Rovinjskom Selu.

Govoreći o projektu izgradnje Sjeverne luke, Paliaga je istaknuo kako su radovi već krenuli kako bageri svakodnevno rade i da je realno za očekivati da će za 17 mjeseci biti izgrađena cijela Sjeverna luka a ne staje se niti sa projektom južne luke.

Rovinjski gradonačelnik gostujući na Rovinj FM-u rekao je kako se napreduje i sa projektom izgradnje bazena i da su upravo jučer otvorene pristigle ponude budućih izvođača, odnosno onih koji budu odabrani. ”Jučer smo otvorili pet pristiglih ponuda, a koje su u okviru planiranih sredstava što je jako dobro zbog bojazni od ludih građevinskih cijena.”

MRTVILO DRŽAVNE ADMINISTRACIJE

Paliaga je govorio i o problemu bespravne gradnje na području Rovinja kazavši kako se sa time bore svi građani Rovinja jer pojavili su se objekti koji ne spadaju u naš krajolik i to na kampanjama a kako kaže, vrijeđa ga jer su to pretežito izgradili stranci.

”To me jako žalosti jer se netko usudi to učiniti na našem teritoriju, a drugo to mrtvilo od državne administracije koje uopće ne postupa. Nije mi jasno kako se može izgraditi dvokatnica na poljoprivrednom zemljištu sa bazenom, potpuno opremljena i da do tada nitko od nadležnih inspekcija, osim komunalnih redara’ ne izađe na teren.”

PALIAGA-BC.jpg

Kako je rekao rovinjski gradonačelnik, problem je nečinjenje ministarstva graditeljstva i Državnog inspektorata jer komunalni redari i građevinski inspektori svoj posao učine. ”I kakvu poruku dajete ljudima, gradite dalje, iznajmljujte, napravite 50 apartmana u vinogradu i nikom se ništa ne događa.”

Gradonačelnik Rovinja progovorio je i o sporu kojeg su pokrenuli vezano uz izgradnju benzinske postaje koja je suprotna važećem Prostornom planu.

”Generalni i Prostorni plan je stvar građana Rovinja, njihovih opredjeljenja, stvar je javnih rasprava i suglasnosti. Ako se sada popusti i ako se na takav način država odnosi prema lokalnoj samoupravi, onda nam ne trebaju Prostorni planovi i građevinske dozvole.”

Država treba kao i svaka druga stranka u postupku, izdati dozvolu na temelju važećeg Prostornog planu, ako to nije u skladu sa time, takva benzinska postaja se ne može graditi. Grad Rovinj ima nekoliko lokacija predvišenih za izgradnju takve vrte infrastrukture i mi očekujemo da se gradi tamo gdje je namijenjeno, rekao je Paliaga.

”Nema razloga da mi budemo protiv izgradnje benzinske postaje, trgovačkih centara i obiteljskih kuća, ali da budu u skladu sa planom i na zemljištu koje je predviđeno za to. Vjerujem da će u tom predmetu Grad Rovinj pobijediti.”

trg.jpg

Paliaga je istaknuo i kako ima još nerealiziranih projekata koje želi ostvariti a među njima je izgradnja glavnog gradskog trga.

”Onda Rovinj postaje zaokružena, urbana gradska sredina i to bi bio šlag nakon svih infratrukturnih projekata na području našeg grada.”

Projekt novog gradskog trga trebalo bi dobiti građevinsku dozvolu do kraja ove godine, zatim je potrebno izraditi natječajnu i izvedbenu dokumentaciju i nakon toga se može ići u natječaj, rekao je Paliaga koji je dodao kako se nada da bi se cijeli ovaj projekt mogao realizirati unutar dvije do tri godine.

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *