• pon. jan 18th, 2021

FK Jedinstvo Brčko: Prva pripremna utakmica u nedjelju na Gradskom stadionu

ByWorld Inat

feb 7, 2020

Fudbalski klub Jedinstvo Brčko počeo je sa pripremama u subotu (01.02.), a prva pripremna utakmica se igra u nedjelju protiv Fudbalskog kluba Zvijezda iz Gradačca, na Gradskom stadionu Brčko u 13 časova.

Druga pripremna utakmica se igra već u srijedu (12.02.) na istom mjestu i u isto vrijeme, protiv Zvijezde 09, a treća iduće subote protiv Orašja, takođe u 13 časova.

Mustafa Peljto, šef Stručnog štaba i sportski direktor FK Jedinstva Brčko, koji je nedavno imenovan na te pozicije, u izjavi za Otisak je kazao kako pripreme napreduju po planu i da se raduje budućim utakmicama.

„U ovoj sezoni očekujemo pojačanje od još nekoliko igrača, prelazni rok je 14. februara i to nam ostavlja dovoljno vremena da izanaliziramo i probamo igrače koji će iduće sezone braniti boje Jedinstva, te eventualno otpustiti igrače koji nisu zadovoljili na pripremama“, rekao je Peljto.

Otkriva kako zasad na pripremama trenira 18 igrača, te da su svi spremni osim Mirze Buljubašića, koji osjeća bolove u leđima, ali je juče i on počeo sa individualnim treninzima, te Peljto smatra kako će se ubrzo priključiti timu.

Piše: Azra Bijedić

Izvor: www.otisak.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *