• pet. dec 4th, 2020

LIJEČNICI I MEDICINSKO OSOBLJE NAJVAŽNIJA SU KARIKA ZDRAVSTVA U ponedjeljak svečano započinje izgradnja nove Medicinske škole Pula

ByWorld Inat

feb 7, 2020
U ponedjeljak, u 10:00 sati, svečano će se i službeno otvoriti radovi na izgradnji  nove Medicinske škole Pula, a već danas su izvođači radova krenuli s pripremnim aktivnostima, javljaju iz Grada Pule.
Gradilište će, osim same parcele, obuhvatiti i parkiralište u neposrednoj blizini koje će za vrijeme trajanja radova biti zatvoreno. Također, parkiranje djelomično neće biti moguće ni uzduž Ulice Rižanske skupštine, pa se tako građane poziva da  koriste alternativna parkirališta, poput onog Opće bolnice Pula.
Projekt izgradnje nove Medicinske škole je najznačajnija investicija Istarske županije na području obrazovanja, ali od velike važnosti i za istarsko zdravstvo.
Gradnja Medicinske škole našla se prije dvije godine i na klupama saborskih zastupnika kada su vijećnici IDS-a pokušali putem amandmana dobiti sredstva iz državnog proračuna, no to im nije pošlo za rukom.
Nije prošao niti jedan amandman IDS-a koji je tražio financijsku injekciju za neke od krucijalnih projekata za Istru. Stoga je gradnja nove Medicinske škole pala isključivo na leđa Županije i Grada Pule. Ukupna vrijednost investicije iznosi 56 milijuna kuna, a u sufinanciranju izgradnje sudjeluje i Grad Pula.
Podsjetimo, Županija je potpisala ugovor o dugoročnom kreditu s Privrednom bankom Zagreb u visini od 65 milijuna kuna. Tim će se kreditom financirati ulaganja u objekte društvene infrastrukture, među kojima su Medicinska škola Pula, ali i Osnovna škola Mate Balote u Bujama i škola Petra Studenca te Dom za starije osobe Alfredo Štiglić u Puli.
Samo za Medicinsku školu iz kredita će se utrošiti 52 milijuna kuna, a rok otplate je 15 godina. Kako je tada istaknuo župan Valter Flego, bez obzira na novu bolnicu, vrhunsku opremu i uređaje, glavna su karika upravo liječnici i medicinsko osoblje, poručivši da je upravo stoga izgradnja Medicinske škole jedan od prioriteta županijske uprave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *