• ned. nov 29th, 2020

Istarski župan i rovinjski gradonačelnik upriličili prijem za izaslanstvo Unsko-Sanskog kantona

ByWorld Inat

feb 10, 2020

Zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin sa suradnicima, u četvrtak je upriličio prijem za izaslanstvo Unsko-Sanskog kantona na čelu s premijerom Mustafom Ružnićem. Susretu su prisustvovali i direktor HGK – Županijske komore Pula Damir Sirotić, ravnatelj NP Brijuni Marno Milotić i predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Senad Pršić.

Tema za razgovor je bilo mnogo, a odnosile su se u prvom redu na konkretnu suradnju na područjima turizma, gospodarstva, obrazovanja i projekata financiranih iz EU fondova, a iskazan je i interes da se ista, u dogledno vrijeme, formalizira u obliku protokola o suradnji. Unsko-Sanski kanton, kako je rečeno, već surađuje sa Sisačko-moslavačkom i Karlovačkom županijom, a premijer Ružnić je izrazio zadovoljstvo što se „otvaraju vrata i prema Istri“. Kao dobri primjeri već uspostavljenih odnosa Istre i Unsko-Sanskog kantona navedene su gospodarske komore, te NP Brijuni i NP Una.

skola.jpg

Tijekom svog dvodnevnog posjeta Istri, članovi izaslanstva posjetili su Rovinj gdje su se susreli s gradonačelnikom Markom Paliagom te posjetili Strukovnu školu Eugena Kumičića Rovinj.

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *