• pet. dec 4th, 2020

Novigradski mališani svojim originalnim kreacijama uljepšali 24. Karneval u Opatiji

ByWorld Inat

feb 10, 2020 ,

10.02.2020.

Novigradski mališani svojim originalnim kreacijama uljepšali 24. Karneval u Opatiji

Kao i svake godine, na blagdan Sv. Antuna Opata u Opatiji i okolnim mjestima tradicionalno je započelo “peto godišnje doba” – Karneval. To je čarobno doba ispunjeno smijehom i veseljem, doba kada ljudi svih uzrasta stavljaju šarene maske i postaju netko drugi.

Šarm Karnevala u Opatiji može se doživjeti kroz brojna događanja, a jedno od njih je Dječji karnevalski korzo sa šarenim dječjim maškaranim grupama.Novigradski mališani svojim originalnim kreacijama uljepšali 24. Karneval u Opatiji

Tako je, jučer, 09. veljače 2020. u 12 sati počela dječja maškarana povorka u kojoj je sudjelovalo više od 3 000 malih maškara koje su centar Opatije pretvorile u šarenu slikovnicu ispunjenu bajkovitim kreacijama. Tradicionalni Dječji karnevalski korzo u svom 24. izdanju okupio je rekordan broj sudionika i 38 grupa iz Primorsko-goranske i Istarske županije, drugih dijelova Hrvatske te iz susjednih zemalja. U pomno osmišljenim maskama, u koje su ugradili vlastiti trud i ideje, djeca su prolazila rutom od središnjeg trga ispred tržnice do glavnog gradskog kupališta, a putem su ih bodrili roditelji i brojni promatrači u publici.

Novigradski mališani svojim originalnim kreacijama uljepšali 24. Karneval u Opatiji

Povorku su svojim kreacijama uljepšali i obogatili novigradski mališani iz Dječjeg vrtića Suncokret-Girasole pod vodstvom „maestre“ Denise Zlobec i „maeste“ Lane Ferlin. Inspiraciju za svoje unikatne kreacije, u koje su „maestre“ uložile jako, jako puno truda, djeca su pronašla u ilustracijama Hervéa Tulleta. Njihovi kostimi su predstavljali slikovnice u pokretu kojima su stvorili jedinstvenu priču.

Opatijom su prošetale i opatijske dame i gospoda, šumske vile i vilenjaci, leptirići-šarenići, Malik i njegova družina, složni praščići, patuljci dobrotvori, bebe dupini, komete i asteroidi te mnogi, mnogi drugi likovi iz mašte.

Trsatskog kaštela

Mališani su svoje koreografije predstavili pred pet pozornica duž karnevalske rute – na tržnici ih je dočekao Mario Lipovšek Battifiaca, ispred hotela Pariz, preko puta Tiska te kod Turističko-informativnog centra pozdravili su ih Ivana Bilen, Borna Šmer te Irena Grdinić, a na Slatini dočekao ih je Dražen Turina Šajeta.

Po završetku povorke, na opatijskom kupalištu nastavila se zabava uz animatore te krafne i sokiće za maskirane mališane.

Nakon Opatije naši mali i veliki Novigrađani nastavili su sa slavljem. Otišli su na dvorac Trsat, iznad Rijeke, gdje su očevi pripremili veliko maškarano iznenađenje svojim mališanima. U predivnom ambijentu Trsatskog kaštela dočekali su ih odjeveni u balerine te im otplesali Labuđe jezero.

Bilo je to zaista posebno i zabavno iskustvo koje je dodatno obogatilo jučerašnji maškarani dan.

Trsatskog kaštela

R.B.

Izvor: www.nasabujstina.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *