• uto. dec 1st, 2020

Općina Medulin potpisala Sporazum o partnerstvu na izgradnji širokopojasne infrastrukture s Hrvatskim Telekomom

ByWorld Inat

feb 10, 2020

Danas, 10. veljače 2020. godine je u sjedištu Hrvatskog Telekoma u Zagrebu održana svečanost potpisivanja Sporazuma o partnerstvu u okviru Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za „Izgradnju mreže sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima“.

Podsjećamo da je Plan razvoja širokopojasne infrastrukture za područje Medulina obuhvaća područje općina Medulin, Barban, Ližnjan i Marčana, te je odabran kao jedan od 16 planova među ukupno 72 plana za koje je HAKOM izdao potvrdu o usklađenosti sa Okvirnim nacionalnim programom. Hrvatski Telekom kao prihvatljivi operator za razvoj širokopojasne infrastrukture na našem području u okviru Ograničenog poziva podnosi projektne prijedloge, a sastavni dio istog je i potpisani Sporazum o partnerstvu.

Nakon predstavljanja programa i projekata izgradnje NGA mreže Hrvatskog Telekoma, održano je zajedničko potpisivanje sporazuma sa svim partnerima koje su ispred Hrvatskog Telekoma potpisali članovi Uprave gđa. Nataša Rapaić i g. Boris Drilo, a ispred Općine Medulin načelnik g. Goran Buić. Uz njih na potpisivanju su bili prisutni i predsjednik uprave Hrvatskog Telekoma Kostas Nebis te direktor za investicije Milan Meden.

Odluka o odobrenju bespovratnih sredstava za projekt razvoja širokopojasne infrastrukture očekuje se tijekom lipnja ove godine, a završetak projekta do kraja 2023. godine. Realizacijom projekta će se za 90% korisnika na bijelim adresama (adrese za koje ne postoji komercijalni interes) omogućiti širokopojasni pristup od najmanje 100Mbit/s.

Ukupna vrijednost projekta PRŠI za područje Medulina (Općina Medulin, Barban, Ližnjan i Marčana) iznosi 59,32 mil. kuna.

OPĆINA MEDULIN

FOTO: Općina Medulin i Licencirane fotografije / Autor: HT

Izvor: www.medulin.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *