• uto. dec 1st, 2020

Na promociji strukovnih zanimanja u Pazinu dvjestotinjak zainteresiranih

ByWorld Inat

feb 16, 2020

U organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Udruženja obrtnika Pazin organizirana je promocija strukovnih zanimanja sa Srednjim školama koji obrazuju učenike za strukovna i srodna zanimanja u Istarskoj županiji.

U Pazinu je pred više od 200 učenika završnih razreda osnovnih škola Pazinštine održana druga prezentacija u sklopu projekta promocije obrtničkih zanimanja. Nazočne su pozdravili, te objasnili ciljeve projekta, predsjednik Komore Robert Momić i predsjednica Udruženja obrtnika Pazin Karmen Gašparini.

Predstavilo se šest škola: Strukovna škola Eugena Kumičića iz Rovinja (ravnatelj Emil Nimčević), Turističko ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč (ravnateljica Vesna Baranašić), Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (pedagoginja Žuža Gotesman), Gimnazija i Strukovna škola Jurja Dobrile Pazin (ravnateljica Suzana Poropat Božac), Industrijsko obrtnička škola Pula (ravnatelj Petar Gavrić) i Tehnička škola Pula (ravnateljica Sandra Balde).

skole.jpg

Svoj put, djelatnosti i obrte predstavili su vlasnica Obrta za proizvodnju kolača “Antica” iz Lindara Alida Vadanjel, vlasnica Obrta za knjigovodstvene usluge “Numer” iz Pazina Karmen Gašparini, suvlasnik Zajedničkog obrta za informatičke usluge “E-Computing” iz Pazina Elvis Jurić i vlasnik Obrta za informatičke usluge “Elin” iz Pazina Ivan Guštin.

Uz paletu školskih programa, predstavljene su mogućnosti nastavka obrazovanja i/ili pokretanja vlastitog poduzetničkog projekta, mogućnosti stipendiranja, kao i preporuke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o deficitarnim i suficitarnim zanimanjima.

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *