• uto. dec 1st, 2020

Održani Dani meda u Pazinu

ByWorld Inat

mar 1, 2020
U organizaciji Udruge pčelara “Lipa” Pazin u  subotu navečer uspješno su privedeni kraju Dani meda, međunarodna prodajna izložba pčelarske opreme, pčelarskih proizvoda u sklopu kojeg je održan i stručno edukativni skup.
Manifestacija je i ovoga puta održana  u prostorima Gradsko-školske sportske dvorane  pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Pazina, u suorganizaciji LAG-a “Središnja Istra”, Turističke zajednice središnje Istre, Udruženja obrtnika Pazin i Hrvatskog pčelarskog saveza.
sebastijan.jpg
Prošlogodišnja godina prozvođačima meda nije bila jedna od sretnijih, a time je sreća veća za one čiji je med ocijenjen najvišom ocjenom. Zlato je na 15 Danima meda pripalo Klaudiji Anđelini za med od medljikovca, Obitelji Štoković za cvjetni med i med od medljikovca, Arduinu Buboli i Darku Korenu za lipov med, Goranu Gržetiću za cvjetni med, Boži Smolici za med od medljikovca i Sebastijanu Mariću za cvjetni med.
brecevic.jpg
U skladu sa trenutnom situacijom u svijetu i u našoj zemlji, ovogodišnji će se Dani meda pamtiti i po bojazni od zaraze “koronavirusom”, zbog čega su organizatori uveli mjeru opreza i zaštite zdravlja svih posjetitelja i izlagača, dezinfekciju ruku prije ulaska u dvoranu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *