• pet. dec 4th, 2020

Objavljene informacije o oboljelima od koronavirusa iz Rijeke

ByWorld Inat

mar 2, 2020

Petero osoba iz Rijeke kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom, članovi su šire obitelji, svi su odrasle osobe i u izolaciji su, rečeno je u ponedjeljak na redovnoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

Predsjednica županijskog Stožera za zarazne bolesti Đulija Malatestinić rekla je da je troje oboljelih, s blagim simptomima bolesti, smješteno na riječkoj Klinici za infektivne bolesti, dok je dvoje u samoizolaciji u vlastitim stanu, odvojeno, te su pod nadzorom i u kontaktu s epidemiologom.

Prvi oboljeli muškarac se vratio s rada u talijanskoj Parmi, a virus je potvrđen kod njegove supruge i šogora, koji su srednje životne dobi, između 50-te i 60-te godine života. Druge dvije osobe, kćeri prvooboljelog i šogora, imaju između 20 i 30 godina.

Po riječima Đulije Malatestinić, aktivno se obrađuju svi kontakti oboljelih osoba i provode se protuepidemiološke mjere, a sad je pod nadzorom epidemiologa oko 150 ljudi u Primorsko-goranskoj županiji.

U riječkoj bolnici zabranjeni su posjeti bolesnicima, a Malatestinić je pojasnila da je riječka bolnica tzv. akutna bolnica te je dobro da se bolesnici, od kojih su neki podvrgnuti složenim zahvatima, ne izlažu mogućoj zarazi izvana.

Izvor: www.rijekadanas.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *