• čet. dec 3rd, 2020

ODLIČNE VIJESTI! U Istri do sada u potpunosti ozdravilo troje pacijenata

U Istarskoj županiji do sada je zabilježeno 72 slučaja zaraze COVID-19, izvjestio je na dašanjoj konferenciji za novinare, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, doktor Aleksandar Stojanović koji je rekao kako je tijekom jučerašnjeg dana uzeto ukupno 44 uzoraka brisa od čega je tri slučaja bilo pozitivno odnosno čak 41 uzorak bio je negativan na koronavirus.

Od tri pozitivna slučaja, dvije osobe su iz Umaga koje su bile na sprovodu dok je jedna osoba sa područja općine Ližnjan koja je bila povezana sa infekcijom koja je stigla zrakoplovom iz Turske. Kako je rečeno, ovim slučajem ukupna brojka oboljelih, a povezanih sa letom u Tursku, jest devet.

Ono što je svakako pozitivna vijest da je jedan muškarac jučer otpušten iz OB Pule dok će danas biti otpuštene još dvije osobe, muškarac iz žena.

‘’To znači da su oba nalaza koja su rađena unutar 48 sati, pokazala da su negativni na COVID-19 odnosno da su se u potpunosti ozdravili’’ rekla je ravnateljica Opće bolnice Pula, Irena Hrstić.

Prosjek godina oboljelih je 51 a i dalje je više oboljelih muškaraca u odnosu na žene, 44 naspram 28 žena.

PLAN B JE SPREMAN

Doktorica Hrstić rekla je kako je epidemiološka slika oboljelih dobra osim jedne pacijentice koja je teže bolesna, no još uvijek nije spojena sna respirator, te da ukoliko bude potrebno ista će se prebaciti u KBC Rijeka.

‘’Zadovoljna sam trenutnim stanjem i kod pacijenata i kod zdrastvenih djelatnika. Jučer su dva zdrastvena djelatnika izašla iz kućne izolacije dok su druga dva djelatnika od jučer u izolaciji i to laboratorijski te radiološki inženjer.’’

Načelnik županijskog stožera civilne zaštite, Dino Kozlevac iznio je zadovoljstvo trenutnim stanjem i discipliniranošću građana ali i trgovina.

‘’Plan B će biti spreman i ništa nas neće iznenaditi, nikakva eventualna eskalacija. Radimo na tome i za nekoliko dana će biti sve spremnO i tada ćemo točno znati sa kojim kapacitetom raspolažemo.’’ rekao je Kozlevac.

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *