• pet. dec 4th, 2020

U UKC-u Tuzla trenutno hospitalizirano 10 pacijenata pozitivnih na koronavirus; 120 uposlenika u izolaciji

ByWorld Inat

mar 30, 2020

Prva preminula osoba u Tuzlanskom kantonu kod koje je utvrđeno da je bila pozitivna na virus COVID-19, bila je liječena u Centru za srce ‘Medical Institute Bayer’, a na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla trenutno je hospitalizirano deset pacijenata pozitivnih na koronavirus.

‘Njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Šest pacijenata ima lakše simptome, a četiri pacijenta su sa srednje teškim simptomima i nisu vitalno ugroženi. Nemaju potreba za vještačkom ventilacijom. Priča da od koronavirusa oboljevaju samo stariji nije tačna. Samo jedan pacijent ima više od 80 godina, a svi drugi su srednje životne dobi ili mlađi’ – rekao je v.d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Vahid Jusufović.

On je kazao da je 120 uposlenika Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u izolaciji, a razlog tome je što su bili u kontaktu sa zaraženim osobama koronavirusom iz Centra za srce. UKC Tuzla zasad, istakao je, ima dovoljan broj liječnika i medicinskog osoblja kada je u pitanju borba sa izazovima kao što je koronavirus. ‘Još uvijek čekamo rezultate osoba koji su uposlenici UKC Tuzla, a koji su bili u kontaktu sa osobama kod kojih je potvrđen koronavirus. Takvo stanje bi nam moglo otežati proces rada što bi značilo da ćemo morati cijela odjeljenja isključiti iz procesa rada’ – istaknuo je Jusufović.

Izvor: (TIP/Fena)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *