• sub. dec 5th, 2020

8 SATI BEZ NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE U ISTRI! ‘Hvala svim COVID pacijentima što surađuju i slušaju!’

Posljednjih 48 sati u Istri nije bilo COVID pozitivnih osoba i stoga možemo biti izuzetno zadovoljni,, rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, Aleksandar Stojanović koji je dodao kako je danas iz OB Pula otpuštena i četvrta izliječena osoba.

‘’Sve donesene mjere počele su davati svoj učinak jer ono što imamo u ovom trenutku je ono što smo napravili prije 10-15 dana’’ rekao je Stojanović.

Jučer je uzeto dodatnih 63 uzoraka od čega je 29 njih  uzeto na terenu točnije u Umagu kako bi se vidjelo da li postoji još pozitivnih osoba.

Stojanović je podsjetio i na dobne skupine kazavši kako je iznad 60 godina ukupno 22 oboljelih dok je najviše onih u dobi od 20 do 59 godina odnosno radno sposobno stanovništvo kojih je 49 dok je tek jedan pacijent mlađi od 20 godina.

Doktorica Irena Hrstić istaknula je kako se svi oboljeli osjećaju vrlo dobro pritom zahvalivši se svim pacijentima koji strpljivo slušaju preporuke zdrastvenih djelatnika.

‘’Hvala pacijentima koji nas slušaju i usprkost startnom negodovanju kod gotov svih, kasnije svi pristanu na liječenje u bolnici i u potpunosti surađuju.’’

OVO NIJE VRIJEME MEĐUSOBNOG OPTUŽIVANJA

Hrstić je rekla kako je Istra izgubila crveni intezitet no kako i dalje trebamo biti svjesni naše blizine susjednoj Italiji.

Ravnateljica OB Pula rekla je kako su dobili dojavu kako se na društvenim mrežama širi izjava zaposlenice OB Pula koja je navodno opisala situaciju kako u bolnici nema opreme isl. ‘’Ta osoba nije zaposlena u OB Pula i to smo prijavili nadležnnim institucijama. Na društvenim mrežama treba vjerovati samo provjerenim izvorima a ne lažnim izjavama.’’

Doktorica Jasna Valić rekla je kako je ovaj strah oko koronavirusa doveo do toga da su građani negdje počeli napadati oboljele i njihove obitelji. ‘’Priroda te biolesti je takva da uzorčnik ide od jedne osobe prema drugoj i tako u krug. Mi ne tražimo krivca neć uzročnika kako bi prekinuli zarazu, isto tako radimo i u ovoj pandemiji.’’

”Ovo nije vrijeme za međusobna optuživanja, ono što mi trebamo je suradnja i razumijevanje a iznad svega podrška i suosjećanje oboljelima i njihovim obiteljima a prije svega onima koji su izgubili svoje najmilije” rekla je doktorica Valić.

Izvor: www.istrain.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *