• pon. jan 18th, 2021

MENSUR ALIĆ POMAŽE ORGANIZACIJE I UDRUŽENJA U GORNJOJ TUZLI

ByWorld Inat

okt 13, 2020

Večeras 07.10.2020. godine održan donatorski sastanak gospodina Mensura Alića vlasnika poznate kompanije „MENPROM“ i predstavnika udruženja i organizacija Gornje Tuzle.
Sastanak je organizovao lično gospodin Mensur Alić, a povod je bio donacija akvtivnim udruženjima i organizacijama Gornje Tuzle. Tom prilikom gospodin Alić je donirao finansijska sredstva za osam udruženja koja graviraju i rade u Gornjoj Tuzli.

Između ostalog tu su: KUD „Gornja Tuzla“,Udruženje Porodice Šehida i poginulih boraca, RVI Gornja Tuzla, Aktiv žena Gornja Tuzla, Udruženje Penzionera Gornja Tuzla, Bokserski klub „Gornja Tuzla“ Ekološko udruženje Gornja Tuzla i Radio Inat – Inat World. Osim ovih udruženja početkom godine donaciju su takođe dobili i još neka udruženja među kojima i FK Mladost, koja su iskorištena za popravak krova na svlačionici ovog fudbalskog kluba.

– Ovo je moja lična donacija sa željom da sva udruženja Gornje Tuzle nastave egzistirati uprkos teškoj situaciji sa pandemijom koja nas je zadesila i obustavila mnoge dobre stvari koje su bile sastavni dio vaših aktivnosti u Gornjoj Tuzli, želim vam uspješan rad – naglasio je gospodin Alić prisutnim predstavnicima organizacija.
– NIje ovo prvi puta da nam gospodin Alić pomaže. On je veliki prijatelj udruženja i organizacija Gornje Tuzle, ako ne i jedini koji nas i u najgorenim trenucima nije zaboravio – kaže nam jedan od predstavnika organizacije.

Ovaj čin – donacija, još jednom dokazuje o kakvom se čovijeku zaista radi i koliko je humanitaran rad gospodina Mensura Alića velik. Dok se u drugim mjestima širom Bosne i Hercegovine organizacije i uduženja gase zbog nemogućnosti finansiranja pretisnuti krizom uzrokovanom COVID-19, gospodin Mensur Alić svim snagama podstiče rad i osigurava opstanak organizacija u Gornjoj Tuzli.
Zaista gest vrijedan svake pažnje i iskrene podrške !
Hvala gospodine Aliću !
Inat World

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *