• čet. nov 26th, 2020

Novi predsjednik Skupštine Crne Gore: Saradnja sa Turskom na najvišem nivou

ByWorld Inat

okt 14, 2020

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da je parlamentarna saradnja između Crne Gore i Republike Turske na najvišem nivou.

On je na sastanku sa ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori Sungul Ozan kazao da buduće grupe prijateljstva dva parlamenta mogu značajno doprinijeti snaženju političkih, ekonomskih i društvenih veza.

“Bečić je izrazio zadovoljstvo sadržajnim prijateljskim i partnerskim odnosima Crne Gore i Turske, ističući da postoje uslovi za intenziviranje ekonomske saradnje. On je ocijenio da dvije zemlje karakterišu uzajamno dobri odnosi u gotovo svim oblastima, a da zajedničke vrijednosti dijele i u okviru Sjevernoatlantskog saveza”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore.

Navodi se i da je Bečić naglasio da dobrim bilateralnim odnosima veliki doprinos daje i crnogorska dijaspora u Turskoj koja, kako je rekao, predstavlja snažan element u učvršćivanju veza dvije zemlje. On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će dvije zemlje nastaviti unapređenje odnosa i na najvišem nivou.

Ambasadorka Ozan je naglasila važnost daljeg jačanja odnosa između dva predstavnička doma, uz ocjenu da je to pokazatelj prijateljstva dva naroda.

“Ozan je čestitala je Bečiću izbor za predsjednika Skupštine i izrazila očekivanje da će Crna Gora nastaviti da njeguje multikonfesionalni i multietnički sklad. Ona se osvrnula na dugu istoriju i tradiciju dva naroda, iskazavši zadovoljstvo dinamikom kretanja odnosa Turske i Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Izvor: trt.net.tr/bosanski

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *