• pet. nov 27th, 2020

PULSKI TEHNOMONT GRADIT ĆE ŠEST BRZIH BRODICA Radit će se za Ministarstvo zdravstva za potrebe hitne pomorske medicinske službe

ByWorld Inat

okt 16, 2020 ,

Hrvatski brodograditeljski konzorcij u kojem su Tehnomont Brodogradilište Pula i ISKRA brodogradilište d.o.o. iz Šibenika gradit će šest brzih brodica hitne pomorske medicinske službe sukladno EU projektu “Uspostava hitne pomorske medicinske službe brzim brodicama”.

Stručno povjerenstvo za javnu nabavu Ministarstva zdravstva njihovu je ponudu ocijenilo najpovoljnijom nakon čega je ministar Vili Beroš početkom ovog mjeseca donio Odluku da će brodice graditi upravo ta Zajednica ponuditelja. Uz njih su se za taj posao natjecali i tvrtka Cantiere Navale Vittoria iz Italije koja je tražila više od planiranog iznosa i to 82.440.000 kuna s PDV-om te Zajednica ponuditelj koju čine Global grupa d.o.o iz Dubrovnika i KD WORKBOATS čija je ponuda iznosila 70.623.000 kuna s PDV-om.

No Stručno povjerenstvo je utvrdilo da taj ponuditelj nije dostavio jamstvo za ozbiljnost ponude kako je traženo u Dokumentaciji o nabavi te je tu ponudu odbacilo kao nepravilnu. Izabrani ponuditelji tražili su 76.440.000 kuna s PDV-om što je u skladu s procijenjenom vrijednosti tog posla.

Izvor:glasistre.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *