• sri. dec 2nd, 2020

U Gornjoj Tuzli uskoro i vrtić za djecu

Ovih dana u Gornjoj Tuzli boravio je i gradonačelnik našeg grada Tuzle, zajedno sa gradskim vijećnikom i dokazanim humanitarcem našim sugrađaninom gospodinom Mensurom Alićem, a domaćini su im bili glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Salih ef. Jusić, predsjednik Medžlisa Sead Hajdarević i predsjednica Mjesne zajednice Gornja Tuzla Maida Mehmedović.

Povod posjete je bio dogovor oko realizacije projekta otvaranja dječijeg vrtića na spratu objekta “Musafirhana” u Gornjoj Tuzli, koje bi koristila Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ Tuzla. Već duže vrijeme u Gornjoj Tuzli javlja se interesovanje i potreba za otvaranjem dječijeg vrtića, a veliku potporu ovom zasigurno dugujemo gospodinu Mensuru Aliću koji je glavni “krivac” za sve značajnije i važnije projekte u Gornjoj Tuzli, pa tako i ovog.

Video: RTV 7

Veliko razumijevanje i podrška takođe dolazi i od Medžlisa Islamske zajednice Gornja Tuzla i glavnog imama Saliha ef. Jusića čije će prostorije objekta “Musafirhane” biti ustupljene za ovaj vrtić.

I na kraju značajno je istaći da je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i ustanova “Naše dijete” Tuzla rado prihvatila ideje oko realizacije ovog projekta.

Inat World

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *