• ned. nov 29th, 2020

Izbori u Gornjoj Tuzli: Gornjotuzlanski kandidati, Gradonačelnik i nepoznanice

Centralna izborna komisija je nakon nekoliko dana poslije vrlo zanimljivih izbora završila prebrojavanje glasačkih listića. Do sada nije zabilježen slučaj ovolikog broja stranaka koje su prešle predizborni prag u Tuzli, njih čak 11 (jedanaest), pa će formiranje vlasti u našem gradu biti vrlo zanimljiva, s obzirom da niko nema apsolutnu većinu za budući sastav gradskog vijeća.

U Gornjoj Tuzli, tačnije na glasačkim mjestima 32,33,34, 35, i 36 izašlo je 1357 od 2953 glasača. Od toga je 1237 važećih listića, a 117 nevažećih.

Vrlo zanimljiva konstatacija ovih izbora u Gornoj Tuzli je ta što je osim Gornjotuzlaka koji su porijeklom, stanuju u Gornjoj Tuzli ili su rodbinski vezani za nju , građani Gornje Tuzle dali “ogroman” broj glasova kandidatima koji su za ovdašnje prilike nepoznanice u Gornjoj Tuzli. Tako je jedan od kandidata sa liste SD BiH u Gornjoj Tuzli dobio čak 83 glasa , a samo na jednom biračkom mjestu 34 dobio je polovicu tih glasova, odnosno 42 glasa. Mnogo informacija kruži društvenim mrežama po Gornjoj Tuzli o raznim sumljivim radnjama vezanim za ove izbore, ali se nije oglasila niti jedna politička organizacija po ovom pitanju, potvrdivši ili demantovavši ove navode.

Još jedno možemo konstatovati u Gornjoj Tuzli, a to je da je veliki broj glasova otišao kandidatima od kojih većina zasigurno i ne zna kako gdje se nalazi Gornja Tuzla, da ne govorimo o potrebama ovog mjesta. Činjenica koja nas navodi na onu naordnu poslovicu “Bošnjo ti može sve oprostiti ali uspjeh nikada !”. Tako se eto dešava i u Gornjoj Tuzli da se “nepoznanice” stavljaju ispred kandidata Gornje Tuzle, dajući im mogućnost da naredne 4 godine uživaju na račun građana Gornje Tuzle kojima je dovoljno 20 KM da prežive 4 duge zime.

Za mjesto gradonačelnika Tuzle, Gornjotuzlaci su po drugi puta podržali aktuelnog gradonaćelnika Tuzle gospodina Jasmina Imamovića koji je apsolutno izdominirao na vodećoj poziciji.

Inat World

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *